Sevcan
ÖZTÜRK
University of Manchester, 2014

Karşılaştırmalı felsefi teoloji, felsefi ve teolojik antropoloji, çağdaş İslam düşüncesi

Sevcan Öztürk (Dr. Öğr. Üyesi), lisans (2007) derecesini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, yüksek lisans (2009) ve doktora (2014) derecelerini Manchester Üniversitesi Teoloji bölümünden almıştır. 2019 yılında Almanya'da Paderborn Üniversitesi, Karşılaştırmalı Teoloji ve Kültürel Çalışmalar Merkezinde misafir araştırmacı olarak bulundu. 2014 yılı Mart ayından itibaren Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde çalışmaktadır. Oliver Leaman editörlüğünde Routledge Yayınevi tarafından yayınlanmış Becoming a Genuine Muslim: Kierkegaard and Muhammad Iqbal başlıklı çalışması bulunmaktadır. Karşılaştırmalı felsefi teoloji alanında çalışmalarını sürdürmektedir.

Din Felsefesi

Doğa ve Din

Dini Epistemoloji

Dini ve Teolojik Perspektiften Antropoloji

Islamic Political and Administrative Philosophy (İngilizce)

Karşılaştırmalı din felsefesi, ekoteoloji ve teolojik antropoloji üzerine çalışmaları ile tanınan bir akademisyen.

Becoming a Genuine Muslim

Karşılaştırmalı felsefe, ekoteoloji ve teolojik antropoloji alanlarında çalışmaları bulunmaktadır.