ZT
Akademik Personel
Evet
Indiana University, Amerika

Metafizik, Din Felsefesi, Kelam, Erken Modern Dönem Felsefe.

Çalışmayı Düşündüğüm Konular

İslam ve evrim.

Epistemik sorumluluk.

Lisans (2011) derecemi Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden, yüksek lisans (2014) derecemi ise aynı fakültede Din Felsefesi alanında ‘’İmkân Kanıtı ve Yeter Neden İlkesi’’ adlı tez çalışmam ile aldım. Claremont Graduate University – Felsefe bölümünde ikinci yüksek lisansımı (2016) bitirdim. Doktoramı (2023) Indiana University Bloomington’da Ortadoğu Dilleri ve Kültürleri bölümünde İslam felsefesi ve kelam çalışmaları odağında ana dal; Felsefe bölümünde yan dal yaparak tamamladım. ‘’Occasionalism, Free Will, and the Problem of Evil’’ başlıklı tezimde ilahi inayet bağlamında özgür irade problemine bir çözüm önerdim. Tez çalışmamda kelam geleneğindeki ilahi kudret, özgür irade ve kesb teorisi tartışmalarını güncel din felsefesi tartışmaları içerisinde değerlendirmeye gayret ettim. Bu bakımdan doktora sırasında yaptığım araştırmalar ve ilgi alanım hem din felsefesi hem de kelam alanı başta olmak üzere İslam düşüncesini kapsamaktadır.

Çeşmelerden bardağın doldurmadan kor isen, Bin yıl anda durur ise kendi dolası değil. (Yunus Emre)

Din Felsefesi II