Mahmud Esad
Çukurova Üniversitesi, 2015

Tasavvuf

Hadis

1985 yılında Ankara'da doğdu. 2002 yılında Sincan İmam Hatip Lisesinden, 2006 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2009 yılında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 2007 yılında bir süre imam-hatiplik yaptı. Daha sonra 2007-2012 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı Hadislerle İslam Projesi kapsamında çalışmalarını sürdürdü. 2012 yılında Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalına araştırma görevlisi olarak atandı. 2014 yılında yedi ay süreyle Ürdün'de misafir araştırmacı olarak bulundu. 2015 yılında doktora çalışmalarını tamamladı. 2018-2023 yıllarında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde görev yaptı. 2019 yılında doçent unvanını alan yazarın Hacı Bayrâm-ı Velî, Mânevî Eğitim Metodu Olarak HalvetTasavvuf ve HayatPeygamber Kıssaları ve Hanefî Fakihlerin Zayıf Hadisle Hüküm Verme Gerekçeleri (el-Hidâye Örneği) adlı yayınlanmış kitapları ve çeşitli akademik dergilerde makaleleri bulunan yazar halen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Fıkıhsız tasavvuf zındıklığa, tasavvufsuz fıkıh fasıklığa götürür. İkisi birlikte hakikate ulaştırır.

Tasavvuf kavramları ve interdisipliner araştırmalarıyla öne çıkan bir isim

Kur'an Kaynaklı Tasavvuf Kavramları

Manevi Eğitim Metodu Olarak Halvet