Öğretim Görevlisi Dr. Rümeysa Nur DOĞAN
DOĞAN
University College London,2021

Din ve akıl sağlığı

Müzik terapi ve ruh sagligi iliskisi

Uygulamalı klinik çalışmalar

Sanat ve maneviyat

Tasavvuf Psikolojisi

Sosyal Psikoloji ve Din

Rümeysa Nur Gürbüz- Doğan, 2013 yılında Ankara Üniversitesi Ilahiyat Fakültesinden 'Jean Baudrillard felsefesinde simülasyon teorisi' konulu tez ile mezun oldu. 2016 yılında İngiltere Durham Üniversitesi'nde yüksek lisansını 'Maneviyat, İlahiyat ve Sağlık' programı altında 'savaş travması geçiren çocukların ruhsal iyilikleri ve maneviyatlari' konusunda yaptı. Doktorasını University College London (UCL)’de Psikiyatri alanında 2021 yılında tamamlayan Gürbüz-Doğan, tezini 'Makamli Sufi müzik terapi modeli geliştirmek ve bu terapinin yaygın ruh sağlığı bozuklukları üzerinde etkisini ölçmek' üzerine tamamladı ve aynı zamanda Stanford Üniversitesi, Psikiyatri ve Davranış Bilimleri Departmaninda 'Muslims and Mental Health Lab'da gönüllü araştırma gorevliligini yürüttü. Doktora sürecinde Psikolojik danışmanlık temel becerileri üzerine bir sertifika programını da bitiren Gürbüz-Doğan, Makamlı Sufi müzik terapi modeli geliştirip bu modelin deneysel uygulamasını gerçekleştirmiştir. Başlıca araştırma alanları dindarlık, sanat, müzik terapisi, sosyal psikoloji, kimlik, uygulamalı klinik çalışmalar ve ruh sağlığıdır.

Amatör olarak ney ve bendir enstrümanlarıyla ilgilenen Gürbüz-Doğan'ın çeşitli şiirleri İtibar, Yedi Iklim, Dergah, İzdiham gibi edebiyat dergilerinde yayınlanmıştır. Üniversite yıllarında Seyyah Edebiyat Dergisi yazı işleri müdürlüğü yapmış, Üniversite sonrası da Vefa Edebiyat Dergisi'ni kurmuş ve genel yayın yönetmenliği görevini sürdürmüştür.

Gürbüz-Doğan şu an Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İslami Araştırmalar Enstitüsü Manevi Danışmanlık ve Rehberlik anabilim dalı başkanlığı görevini de yürütmektedir.

Usûlsüz vusûl olmaz.

Lisans Dersleri

Din Psikolojisi (İlahiyat)

Psychology of religion (Psikoloji)