Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından Ankara Valiliği ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı iş birliğiyle 4 Mayıs 2023 Perşembe günü ASBÜ Rektörlük binası Güvercinlik Salonu’nda “Bütün Yönleriyle Abidin Paşa Sempozyumu” düzenlendi.  Sempozyumda Abidin Paşa’nın, hayatı, ailesi, eğitim süreci, üstlendiği görevler ve eserleri farklı yönleriyle değerlendirildi.

Sempozyumun açılış konuşmaları Ankara Valisi Vasip Şahin, ASBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Dr. Zeki Eraslan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksek Özgen ve Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan tarafından yapıldı.

Sempozyum açılış konuşmaları sonrasında üç farklı oturumla yürütüldü. Fakültemiz hocalarından Prof. Dr. Ejder Okumuş oturum başkanlığında yürütülen ilk oturumda İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Süleyman Berk, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Celali Yılmaz, Fakültemiz hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Ersin Durmuş ve İslami Araştırmalar Enstitüsü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ozat Shamshiyev bildiri sunumlarını yaptılar.

Programın Fakültemiz hocalarından Prof. Dr. Hayri Kaplan oturum başkanlığında yürütülen ikinci oturumunda Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Orhan Güvel, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Muammer Cengiz, Fakültemiz akademik personellerinden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Borsbuğa ve İstanbul Müftülüğü’nden Dr. Fulya İbanoğlu konuşma yaptılar.

Programın Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Prof. Dr. Osman Düzgün oturum başkanlığında yürütülen üçüncü oturumunda Fakültemiz akademik personellerinden Dr. Öğr. Üyesi İsa Güceyüz, Giresun Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Selim Göl, Giresun Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Kadir Acar, Millî Eğitim Bakanlığı’ndan Dr. Özlem Gülenç İğdi ve 29 Mayıs Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Doğukan Oruç bildiri sunumlarını yaptılar.

Sempozyumun dördüncü ve son oturumu ise ASBÜ Yabancı Diller Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çakır’ın oturum başkanlığında yürütüldü. Oturumda Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yasemin Ulutürk Sakarya, Fakültemiz akademik personellerinden Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Dilbaz, Süleyman Demirel Üniversitesi doktora öğrencisi Gül Hançer ve Araştırmacı-Yazar Mehmet Poyraz bildiri sunumlarını yaptılar.

Bütün Yönleriyle Abidin Paşa Sempozyumu'nda hayatı, ailesi, eğitim süreci, üstlendiği görevler ve eserleri ile Abidin Paşa dört farklı oturumda farklı yönleriyle değerlendirildi.

Sempozyum Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Selçuk Coşkun'un kapanış konuşmasıyla son buldu.

.....vali.............................