Tawfik
Akademik Personel
Evet
International Islamic University Malaysia, 2018
  • İslami Bankacılık ve Finans.
  • Bankacılık Açıklaması.
  • Risk Yönetimi

Dr. Tawfik Azrak, İslami Bankacılık ve Finans alanındaki doktorasını Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi İslami Bankacılık ve Finans Enstitüsü'nden almıştır. Halen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) İlahiyat Fakültesi'nde doktor öğretim üyesi olarak çalışmakta ve yine ASBÜ bünyesindeki Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Araştırma Merkezi (ULIFAM)’da İslam Ekonomisi ve Finansı alanda çalışmalarına devam etmektedir. Dr. Azrak daha önce merkezi Malezya'da bulunan Uluslararası İslam İktisadı Araştırma Akademisi (ISRA) bünyesinde iki yıl kadar çalışmıştır. Ayrıca Asya Finans Bank, Dini Danışma Kurulu'nda bir süre çalışarak tecrübe edinme imkânı kazanmıştır. Dr. Azrak'ın İslami bankacılık ve finans alanında gerek Arapça gerekse İngilizce yayımladığı çeşitli makaleleri ve araştırmaları bulunmaktadır.

Dr. Azrak, yüksek lisansını ise yine İslam Ekonomisi ve Finansı alanında dünyanın önde gelen kurumlarından İslami Finans Eğitim Merkezi (INCEIF)'te 2013 yılında tamamlamıştır. Bu esnada aynı zamanda İslam Kalkınma Bankası'nın kurumlarından İslami Araştırma ve Eğitim Enstitüsü (IRTI)'den burs elde etmiştir. Yüksek lisansı esnasında INCEIF'te araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. Dr. Azrak lisansını ise Ekonomi alanında 2010 yılında Şam Üniversitesi'nden almıştır.

ASBU İlahiyat Fakültesi, Temel İslam Bilimleri, İslam Hukuku Öğretim Üyesi

ASBU Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Araştırma Merkezi (ULIFAM) Öğretim Üyesi.

"Indeed, my prayer, my rites of sacrifice, my living and my dying are for Allah, Lord of the worlds"
  • IEF 506  Islamic Financial Contracts (Yüksek Lisans)
  • IEF 510  Research Methodology (Yüksek Lisans)
  • IEF 509 Seminar (Yüksek Lisans)
  • IEF 532 Islamic Economics in Arabic (Yüksek Lisans)

Islam Finans ve Bankacılık çalışmalarıyla tanınan bir akademisyen.