Değerli Öğrencilerimiz,

‘Arapça Seviye Tespit Sınavı’nız, online test olarak

14 Eylül Pazartesi günü öğleden sonra saat 14: 00'te yapılacaktır.

- Test süresi 2 saattir

- Test, çoktan seçmeli 100 sorudan oluşmaktadır.

- Test  100 puan üzerinden değerlendirilecek olup, her sorunun doğru cevabına 1 puan verilecektir.

- 40 soru okuma ; 40 soru gramer ; 20 soru da dinleme becerileri üzerinedir.

Test uygulaması ile ilgili önemli hususlar:

- Öğrencilerin sadece bildikleri soruları cevaplamaları ve bilmedikleri soruları bırakmaları tercih edilir.

- Sınav internet ortamında (uzaktan) Meet ve Classroom programı kullanılarak  yapılacaktır.  Sınava her öğrenci üniversite kurumsal e-postası yoluyla katılabilecektır. Bu nedenle öğrencilerimiz e-postasına en kısa sürede erişmeli ve Classroom davetini kabul etmelidir.

- Arap Dili Bölümü, öğrencilerimiz için üzerinden sınav uygulaması yapılacak olan bu programlar ve sınava katılım hakkında Cuma ve cumartesi günleri eğitim programları düzenleyecektir. Tüm öğrencilerimizden bu eğitimlere katılmalarını rica ederiz.

Başarı dileklerimizle...