Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Türkiye Yazarlar Birliği, OSTİM Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi ve Hamilik Okulu Vakfı iş birliğiyle "Her Gün Yeniden Kurulur Birlik: 21. Yüzyılda Yiğitlik, Ahilik ve Dirlik" alt başlığıyla Ahî Şerafeddin anısına düzenlenen “Ahîlik Şûrası” 2-4 Aralık 2022 tarihlerinde OSTİM Teknik Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yedi oturum olarak gerçekleştirilen programın tüm oturumları ASBÜ YouTube kanalından canlı olarak yayınlandı. Düzenlenen şûrayla ahilerin iktisadi üretim, bölüşüm, tüketim, dayanışma ve yardımlaşma modelinin 21. yüzyılda çalışma hayatına uygulanmasına yönelik imkanlar sanayi, üretim, girişimcilik, finans, kooperatifçilik, sivil toplum ve sosyal politika gibi farklı alanlar çerçevesinde değerlendirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan'ın açılış konuşmacılarından olduğu programda Açılış Oturumu Rektör Yardımcımız ve fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Osman Kurt başkanlığında yürütüldü. Programın ilk oturumu olan "Fütüvvetten Ahiliğe, Ahilikten Medeniyete" başlığı da fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Selçuk Coşkun hocamızın Oturum Başkanı ve Müzakereci olarak katılımlarıyla gerçekleştirildi.

asa