Ana içeriğe atla

TİDKONSEY Başkanı ve Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Selçuk Coşkun başkanlığında Diyanet İşleri Başkanlığı ev sahipliğinde Türkiye İlahiyat/İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar konseyi organizasyonuyla düzenlenen "İlahiyat/İslami İlimler Fakültelerinde Niteliği Geliştirme Toplantısı" 11-12 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi.
 Açış ve selamlama konuşmalarını TİDKONSEY Başkanı sıfatıyla Dekanımız Prof. Dr. Selçuk COŞKUN, Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İŞLEYEN, ASBÜ Rektörü  Prof. Dr. Musa Kazım ARICAN ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ gerçekleştirdi.
I. Oturum, “Ders Müfredatlarına Niteliğinin Artırılması (Dârülfünûn’dan Günümüze Yüksek Din Öğretimi Müfredatındaki Değişiklikler)” konu başlığıyla Trabzon Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU’nun oturum başkanlığında ve ASBÜ İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Fatih İPEK’in sunumuyla gerçekleştirildi.
II. oturum, “Diyanet İşleri Başkanlığı ile İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Arasında İşbirliğini Geliştirme” konu başlığıyla Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus DEMİR’in oturum başkanlığında ve Diyanet işleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim KARSLI’nın sunumuyla gerçekleştirildi.
III. oturum “Toplumun İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinden Beklentileri” konu başlığıyla Amasya Üniversitesi rektörü Prof. Dr.  Ahmet hakkı TURABİ’nin oturum başkanlığında ve Bandırma 17 Eylül Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Doç. Dr. Yahya TURAN’ın sunumuyla gerçekleştirildi ve program birinci günü tamamlandı.
Programın ikinci gününde IV. oturumuyla “Milli Eğitim Bakanlığı'nın İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinden Beklentileri” konu başlığıyla ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım ARICAN’ın oturum başkanlığında ve Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İŞLEYEN’in sunumuyla gerçekleştirildi
V. oturum, “İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri İle Diyanet Akademisinin İşbirliği İmkanlarının Geliştirilmesi” konu başlığıyla Bandırma 17 Eylül Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı konu başlığıyla Abdurrahman ÖZDEMİR’in oturumu başkanlığında ve Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Enver Osman KAAN’ın sunumuyla gerçekleştirildi
VI. ve son oturumda “Lisansüstü Öğretimin Temel Niteliğinin Geliştirilmesi” konu başlığıyla İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet KUBAT’ın oturum başkanlığında ve ASBÜ İslam Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Asım YAPICI’nın sunumuyla gerçekleştirildi.
Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen Değerlendirme Oturumu ile sona erdi.

123

 

 

4

 

 

a1

 

a2

 

 

a2

 

ü1ü2ü3ü4

 

Tarih

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.