Ana içeriğe atla

 

11234.14567

 

10

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) İlahiyat Fakültemiz, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı oryantasyon programını, akademik kadro ve öğrencilerin geniş katılımıyla gerçekleştirdi. İki gün süren program, 30 Eylül 2024 tarihinde, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Selçuk Coşkun'un açılış konuşması ile başladı.


Programda ilk olarak Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı'nın 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Dersi verildi. Kavakçı, akademik hayata dair önemli bilgiler paylaştı ve yeni öğrencilerin üniversite yaşamına daha kolay uyum sağlayabilmeleri adına rehberlik etti.


Ardından, Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ali Avcu, Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Asım Yapıcı ve İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Halid Üveysi tarafından Fakültemizin bölümleri ve anabilim dalları tanıtıldı. Öğrenciler, fakültenin yapısı ve işleyişi hakkında kapsamlı bilgi edindiler.


Öğle arasından sonrasında, Fakültemiz Araştırma Görevlisi Muhammet Haksever "İlahiyatta İletişim" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Ardından Erasmus olanakları Fakültemiz Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Babacan tarafından tanıtıldı.


Fakültemizin Öğrenci toplulukları kendi toplulukları hakkında sunum yaptı. Başta Mescid-i Aksa Öğrenci Topluluğu ve İslam Araştırmaları Öğrenci Topluluğu olmak üzere, topluluklarımız çeşitli temsilciler tarafından tanıtıldı. Bu etkinlikte, öğrencilerin üniversite hayatına sosyal yönden katılım sağlayabilecekleri farklı topluluklar tanıtıldı.


Programın ilerleyen saatlerinde üniversite kütüphanesi ve bilgi işlem hizmetlerinin nasıl kullanılabileceği hakkında bilgilendirme yapıldı. Bu kapsamda, öğrencilere ASBÜ’nün sunduğu dijital ve fiziksel kaynaklardan nasıl faydalanacakları anlatıldı.


Oryantasyon programının ilk günü, Doç. Dr. Muhammet Sevinç'in yönetiminde gerçekleşen Türk Din Musikisi dinletisi ile sona erdi.

 

Oryantasyon Programının ikinci gününde, Prof. Dr. Metin Özdemir tarafından “İlahiyat Nedir? İlahiyatçı Kimdir?” başlıklı sunum yapıldı. Prof. Dr. Özdemir, sunumunda ilahiyat biliminin anlamını, tarihsel gelişimini ve ilahiyatçıların görev ve sorumluluklarını öğrencilere detaylı bir şekilde anlattı.

 

Programın son etkinliği olarak, öğrencilerle birlikte düzenlenen Millet Kütüphanesi gezisi gerçekleştirildi. Bu gezi, öğrencilerin akademik araştırmalarında kullanabilecekleri geniş kaynakları tanımaları açısından büyük önem taşıdı. Kütüphane yetkilileri tarafından yapılan bilgilendirme sayesinde öğrenciler, kaynaklara erişim yöntemlerini ve kütüphanenin sunduğu hizmetleri öğrendiler.

Tarih

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.