Sakin
ÖZIŞIK
Bielefeld Üniversitesi, 2015

Dr. Sakin Özışık lisans öğrenimini Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde aldı (2003). Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Bursu ile Tunus ve Suriye’de Arapça öğrenimi gördü (2003-2005). Yüksek lisansını Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Dinler Tarihi alanında tamamladı (2007). Bielefeld Üniversitesi (Almanya) Protestan Teolojisi Bölümünde Erasmus öğrencisi olarak bulundu (2006-2008). Doktora çalışmasını Bielefeld Üniversitesinde Tarih, Felsefe ve Teoloji Fakültesinde “Intergenerational Changes in the Religiosity of Turkish-Islamic Immigrants in Contemporary Germany: A Qualitative Analysis Using the Faith Development Interview” başlığıyla Almanya’da yaşayan Türkler ve nesiller arası inanç gelişiminin karşılaştırılması üzerine yaptı (2009-2015).Darmstadt (Almanya) Protestan Üniversitesinde Almanya’da Müslümanlar ve Göç Pedagojisi üzerine öğretim görevlisi olarak dersler verdi (2014-2015). Bielefeld Üniversitesi Yabancı Diller Merkezinde Arapça okutmanlığı yaptı (2012-2020). Bielefeld Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Teoloji Bölümünde Mülteci Sağlığı Projesinde araştırma görevlisi olarak çalıştı (2017-2020). Almanya’da göçmenler ve mültecilerin sosyal, psikolojik ve sağlık alanlarında desteklenmelerine yönelik çeşitli sertifika programlarına katıldı. 2020 yılından bu yana Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Psikolojisi Ana Bilim Dalında öğretim üyesidir.