Ahmet Zahid
  • Endülüs Tarihi
  • Akdeniz Tarihi
  • Oryantalizm ve Oryantalist Çalışmalar

Ahmet Zahid Özcan, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 2019 yılında mezun oldu. 2017 yılında Erasmus programı çerçevesinde Romanya Galati şehrinde Dunarea de Jos Galati Üniversitesi Tarih, Felsefe ve Teoloji Fakültesi'nde (Faculty of History Philosopyh and Theology) 5 ay süreyle eğitim gördü. İngiltere ve Ürdün'de dil öğrenimi için bulundu. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'ne 2019 yılında katıldı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi alanında başladığı yüksek lisans eğitimini "Spanish Islam Eseri Bağlamında Dozy'nin Endülüs'e Yaklaşımı" teziyle 2022 yılında tamamladı. Çalışma konuları arasında Endülüs Tarihi ve Coğrafyası, Akdeniz Tarihi, Oryantalizm ve Oryantalistler bulunmaktadır. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi Anabilim Dalı'nda doktora eğitimine devam etmektedir.

Atebe Dergisi İslam Tarihi ve Sanatları Alan Editörü

Endülüs Tarihi Alanında Çalışan Bir Akademisyen.