Rabia Gülşah
  • İsmailîlik
  • Karmatîlik
  • Eşarî Makâlât Geleneği

Rabia Gülşah BİRİNCİ, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İngilizce İlahiyat Bölümünden 2018 yılında mezun oldu. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisansa başladı.  İslam Mezhepleri Tarihi alanında 2018 yılında başladığı yüksek lisans eğitimini 2022 Ocak ayında "Eşarî Makâlât Geleneğinde İsmâilîlik ve Tasnifi Meselesi" başlıklı teziyle tamamladı. Şu anda, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İslami Araştırmalar Enstitüsünde doktora eğitimine devam etmektedir. 2021 Şubat ayı itibarıyla Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak göreve başladı.

ATEBE Dergisi Yazım ve Dil Editörü

İslam Mezhepleri Tarihi,  Bâtınîlik ve İsmailîlik  alanlarında uzmanlaşmaya çalışan bir akademisyen

"  "