Muhammet
ÇELİK
Ankara Üniversitesi, 2020

Klasik Mantık, Modern Mantık, Mantık Felsefesi, Adabu'l-Bahs ve'l-Munazara, İlm-i Hilaf ve İlm-i Nazar

1989 yılında Bartın'da dünyaya geldi. İlk öğrenimini İstanbul’da, orta öğrenimini Bartın'da tamamladı. 2007 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans öğrenimine başladı. 2011 yılında "Kazvînî'nin Şemsiye Adlı Eserine Göre Delalet" adlı bitirme teziyle mezun oldu. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri (Mantık) Anabilim Dalı'nda başladığı yüksek lisans programını "Tanım Teorisi ve Epistemoloji İlişkisi" teziyle 2014 yılında tamamladı. 2014 yılında başladığı doktora öğrenimini "Klasik Mantıkta Modal Kıyas Teorisi" başlıklı doktora tez çalışmasıyla 2020 yılında tamamladı.

2012-2013 yılları arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yaptı. 2013'te Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mantık Anabilim Dalı'na araştırma görevlisi olarak geçiş yaptı ve 2020 yılına kadar bu görevini sürdürdü. Halen, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mantık Anabilim Dalı'nda doktor öğretim üyesi  olarak görev yapmaktadır.

Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcısı

Mantık Anabilim Dalı Başkanı

Eskiyeni Dergisi Mantık Alan Editörü

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Üniversite Yaşamına Uyum Programı Koordinatörü (2016-2019)

أنا بالقياس احيينا الحجج حتى عمت النصوص بالتعليل فامكن العمل بها في غير ما تناوله النص لغة." أبو زيد الدبوسي"

Dr. Çelik, Klasik Mantık, Modal/Kipli Mantık, Kıyas Teorisi ve Adabu'l-Bahs ve'l-Munazara ile ilgili çalışmalar yapan bir akademisyendir.

Klasik Mantık

Mantık Felsefesi ve Problemleri